projecten waarbij de lengten

te leggen kabel variëren van                           

10 meter tot 250 kilometer of meer      

OVERZICHT PROJECTEN

Afvalverbranding te Alkmaar

Voor de uitbreiding van de afvalverwerking te Alkmaar is er een verbrandingslijn bij gebouwd. De totale omvang van het kabelwerk, variërend van hoogspannings- tot signaalkabel en glasvezel, bedroeg ongeveer 165 kilometer kabel.
Vliegbasis te Soesterberg

Op de vliegbasis hebben wij diverse YMvKas kabels 4x300mm² gelegd van de trafo’s naar de hoofdschakelaars. De kabels werden zowel in de grond als op verticale ladderbaan aangebracht.Essent te Moerdijk

Op het terrein van Essent hebben wij diverse werkzaamheden verricht. Ondermeer hebben wij ter voorbereiding van het kabelleggen machinaal sleuven gegraven (max 6 meter breed en 2,5 meter diep) en de bronbemaling verzorgd. Vervolgens hebben wij onder andere middenspanningskabel getrokken. Naast uitvoerende werkzaamheden, hebben wij verschillende materialen mogen leveren o.a. schoon zand, afdekband, afdekplaten, sleufbekisting, diverse soorten kabels en kabellabels.

Windmolens te Biddinghuizen

Het leggen van middenspanningskabel inclusief signaalkabel tussen 7 windmolens op 1,5 meter diepte. Doordat we hebben gegraven met een kettinggraver is de doorlooptijd van het werk sterk verkort, zodat de grondeigenaren op de achtergelegen akkers hun gewassen op tijd  konden inzaaien.


Booreiland Heerema te Vlissingen

Ten behoeve van een nieuw gebouwd booreiland, hebben wij de laagspannings- en stuurstroomkabels aangebracht. Op booreilanden dienen de kabels in MCT-doorvoeringen geplaatst te worden. Dit om een goede afdichting te garanderen. De omvang van het werk bedroeg om en nabij 50 kilometer kabel. Ondanks de tijdsdruk die op dergelijk projecten staat, hebben wij de werkzaamheden voor het aflopen van de deadline afgerond.

RWG-Terminal tweede maasvlakte

Op het nieuwbouw project RWG terminal maasvlakte 2 hebben wij ongeveer 100 km HS en MS kabels gelegd variërend van 3x95 tot 3x1x630 Hierbij waren er kabeltrekken met een lengte van 2280 meter door trekputten en mantelbuizen.

Coca Cola te Dongen

In overleg met de eigenaar en de installateur is er, mede op ons advies, gekozen voor een voordelige oplossing. Er is gekozen om de koppelingen tussen inkoopstation en de trafo’s via het dak te laten lopen. Op deze manier werd het productieproces niet verstoord en werden de kosten voor de aanleg van de kabels gereduceerd.


Meetpaal te Kesteren

In opdracht van Rijkswaterstaat, hebben wij kabels van de wal naar een in de rivier staande meetpaal gebracht. Deze kabels werden eerst in de grond gelegd. Vervolgens werden deze kabels door een ingegraven verankerde mantelbuis over de rivierbodem doorgevoerd, waarna ze in de meetpaal werden ingebracht.
Hoftoren te Den Haag

Dit project bestond uit het omhoog trekken van middenspanningskabel van de begane grond naar de 32e verdieping van het gebouw. In een dergelijke geval maken wij gebruik van onze motorlier om de kabel naar de juiste verdieping te lieren. Tijdens het lieren van de kabels, maken wij gebruik van valbeveiliging om zo de veiligheid te waarborgen.